torsdag 7 april 2011

Biltårta med ahlgrens bilar fluff

Jag och mamma försökte oss på att göra en biltårta. Det var lättare sagt än gjort. Det var inte helt lätt men himla roligt hade vi när vi gjorde den.

På första lagret hade vi marsankräm för 4 pers.
På andra lagret hade vi ahlgrens bilar fluff, det hade vi även på toppen och runt om.
Överst hade vi marsipan.

Ahlgrens bilar fluff:
3 dl grädde
80 g Ahlgrens bilar

Klipp sönder bilarna så smälter dom snabbare.
Värm grädden och rör i ahlgrens bilarna så att dom smälter.
OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in ahlgrens bilar grädden i kylskåpet.
När blandningen har blivit kall blir den lite lik pannacotta i konsistensen.
Den måste stå minst 5 timmar i kylskåp.
Vispa krämen lite. Jag vispade ner ca 1 dl mer grädde eftersom jag ville ha lite mer fyllning i tårta.
Men det räcker nog till en vanlig tårta.



 Florsockret framhävdes mer på bilderna än i verkligheten. Melwin gillade tårtan i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar