Chokladmuffins smet:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
100 g mörk choklad
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält chokladen i chokladsmältare eller över vattenbad.
Häll i chokladen i smeten och rör om.
Dela upp smeten i 12 muffinsformar. Använd muffinsplåt för finare resultat.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 175 grader.
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost. Rör sist ner kaffet.
Jag använde elvispen när jag skulle blanda ihop allt.
Bred eller spritsa ut frostingen på muffinsen. Garnera med strössel eller nåt annat fint!
Receptet är från boken A piece of cake.
Ser väldigt god ut! Ska provas :) / Alexandra
SvaraRaderahåller på o testar just nu, får se resultatet...(dålig på att baka nämligen) =)
SvaraRaderakan man frysa in frostingen?
SvaraRaderaSer väldigt gott ut :)
man får ju inte bort kakao-klumparna ur smeten lite sisådär kanske men blev bra vi hade små godis-djur på mummmssss... Amalie mördar kakao klumparna med elvisp nu och vi har kakao över halva köket... vi behövde offra ett godisdjur till oss sjävlva så vi inte svälter...
SvaraRadera/ Amanda och Amalie
Jag vet faktiskt inte hur det blir om man fryser in frostingen. Jag brukar bara frysa in muffinsen och sen göra frostingen när jag väl ska bjuda på det :)
SvaraRaderaHahaha. Oj då! Jag brukar sikta ner dom torra ingredienserna för att undvika klumparna!
Va gulligt med små godis-djur på :)
Hej, jag prövade mig på att baka cupcakes här om dagen. Jag måste säga att allt det du har gjort ser hur gott ut som helst.
SvaraRaderaHar bakat dessa idag.
SvaraRaderaMina första Cup-Cakes men inte mina sista.
Lätt att göra och hur gott som helst!
oj, det där receptet hittade jag också på leilas hemsida!! exakt det receptet!!
SvaraRaderaHåller på att baka dom små godingarna just nu, hoppas dom smakar lika bra som dom ser ut =)
SvaraRaderagjorde dom och ingen ville sluta äta dom! kanongoa! 5/5!
SvaraRaderaSjukt goda!
SvaraRaderajättegoooda!
SvaraRaderafast lite kletiga ;)
thats what she said
Raderafyfan dör!
SvaraRaderabjöd familjen på dem och alla älskade dem, riktigt lyckade!
Jag älskar din blogg!!!=)
SvaraRaderadom var så goda!!!! alla älskade dom!♥
SvaraRaderaska pröva under helgen
SvaraRaderahoppas de blir goda
Kan man änvända mjölk eller grädde istället för gräddfil?
SvaraRaderaJag har aldrig testat. Men man borde ju kunna använda det.
SvaraRaderaMummsit blir det iallafall!!!��
SvaraRaderaFY VAD ÄCKLIGA
SvaraRaderaNej, jag skoja. De var jättegoda.
Raderaser jätte god ut, ska prova nu!!
SvaraRaderahur många blir det?
SvaraRaderaDem ska jag baka idag hade jag tänkt ;)
SvaraRaderaJag ska baka dom till en övernattnings fest! hoppas dom blir bra
SvaraRaderahur mycket sväller dem i ugnen? Ska man fylla 50% av formen ungefär? :)
SvaraRaderaDå var dem fixade och blev jättegoda!! Tack för receptet :D
SvaraRaderaSer jättegoda ut,ska prova baka dom!
SvaraRadera