söndag 17 april 2011

Frukostbullar

50 g jäst
5 dl mjölk
½ dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk socker
1 dl vetekli
2 dl grovt rågmjöl
7 dl rågsikt
3-4 dl vetemjöl special
 
Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader.
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den är upplöst.
Tillsätt resten av mjölken, oljan (som ska vara rumsvarm - värm den annars tillsammans med mjölken), salt och socker. Rör om.
Arbeta ihop degen i degmaskin. Tillsätt vetekli, rågmjöl, rågsikt och till sist vetemjölet.
Arbeta tills degen släpper bunkens kanter.
Strö över lite vetemjöl och låt den sedan jäsa 30-40 minuter under bakduk.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela sedan degen i ca 16 stycken bitar och forma till runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 8-10 minuter.


1 kommentar: