onsdag 6 april 2011

Semlor

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1-1½ dl socker
2 tsk malen kardemumma
ca 1,3 liter vetemjöl special

Smält margarin och häll sedan på mjölken.
Det ska vara 37 grader.
Lös upp jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen så att den blir blank och smidig. Tillsätt ytterligare lite mjöl.
Degen är färdigarbetad när den släpper kanterna.
Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
Dela degen i ca 20 bitar eller mer beroende på hur stora bullar du vill ha.
Forma till runda bollar. (runddriv)
Lägg på plåt och låt bullarna jäsa i 50-60 min.
Grädda i ca 5 min på 250 grader.
Ta ut och låt svalna.

Jag gjorde hälften vanliga och hälften med vaniljgrädde.
Dom vanliga semlorna fyllde jag med semlefyllning lyx som jag hade köpt och självklart vispgrädde!
I dom andra så blandade jag hälften vispgrädde och hälften marsankräm sen tillsatte jag även lite florsocker i krämen. Blev väldigt gott. Har tyvärr inga exakta mått
Sen pudrade jag mina semlor med florsocker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar