söndag 16 december 2012

After Eight tårta

Denna tårtan bakade jag till min syster som fyller år idag :) Den bästa tårtan som jag har bakat enligt henne, så det var ju ett bra betyg!! :)

200 g smör
100 g mörk choklad
100 g after eight (12 plattor)
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
150 g after eight (18 plattor)

Smält smör,choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna. 
Vispa ägg,socker och vaniljsocker vitt och pösigt. 
Blanda ner chokladsmöret.
Sikta ner vetemjöl,kakao och bakpulver.
  1. Klä bottnen på en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.
  2. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter på 175 grader.
  3. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen.
  4. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.

  5. Smält smör,grädde och After Eight till glasyren. Låt koka upp.
  6. Häll glasyren över kakan.
  7. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
  8. Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med grädde och after eight.


4 kommentarer:

  1. Oj oj... så gott det där ser ut! Kan bli året jultårta här!
    Tack för att du delar med dig av receptet!
    Melodys matte

    SvaraRadera
  2. Vad mycket gott du bjuder på. Själv älskar jag också att baka och det hinner bli en hel del.

    Kram Teres

    SvaraRadera
  3. Så god den ser ut! Läckert!

    SvaraRadera