söndag 30 december 2012

Plankstek

4 pers
Duchessepotatis:1 kg potatis (mjölig sort) 
3 st äggulor 
3 msk smör 
3 msk matolja 
salt
peppar 

Skala och koka potatisen.
När den är klar pressar du ner den i en bunke.
Häll i äggulorna och smöret samt oljan och rör om.
Smaka av med salt och peppar.

Valrfitt kött
Champinjoner
Sparris
Bacon

Krydda och stek/grilla valfritt kött. 
Du kan också steka/grilla lite champinjoner

Sätt på grillen på full värme.
Sätt in plankan för att ”bränna” av den innan du lägger på alla godsaker.
Låt plankan svalna.
Lägg moset in en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på plankan.
Lägg på köttet, champinjonerna och de baconinlindade sparrisen.
Sätt tillbaka plankan i ugnen och grilla av tills duchessen har fått en gyllengul färg.
Klicka på bearnaisesåsen och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar