söndag 30 december 2012

Polkagrismousse

6-8 pers

150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
100 g kesella
1 ägg
en påse polkagrisar (140 g)
röd hushållsfärg

Krossa polkagrisen till ett fint pulver med en mortel. (Spara eventuellt några polkagrisar som dekoration)
Smält chokladen över ett vattenbad på svag värme eller i chokladsmältare. 
Vispa grädden.
Vispa upp ägget och rör ner chokladen under kraftig omrörning. 
Rör sedan ner kesellan. 
Vänd ner grädden och de krossade polkagrisarna.
Ta bort en tredjedel av moussen och lägg i en egen skål. 
Blanda med lite röd färg. Vänd sedan ner denna blandning i den vita. 
Rör bara lite så att färgerna marmoreras.
Lägg upp eller spritsa moussen i små glas och ställ i kylen i minst 1 timme.
Dekorera med några krossade polkagrisar.



2 kommentarer:

  1. Låter ruggigt god för en Gränna gottegris som jag, måste prova.

    SvaraRadera