onsdag 13 februari 2013

Blåbärspannacotta

1 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär 
3 dl grädde
2 msk socker
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg stång och frön i kastrullen.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
Mosa bären mot kanten av kastrullen. Ta kastrullen från värmen och plocka upp stången.
Jag silade min pannacotta för att få bort de mosade bären.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
Fördela i 4 portionsglas. Låt stå kallt i några timmar.
Dekorera med lite blåbär.


lördag 2 februari 2013

Snickerskaka

1 burk (ca 500 g) jordnötssmör 
2 dl sirap
1 dl cocos
1 liter rice krispies
1 tsk vaniljsocker
200 g ljus choklad 

Smält jordnötssmör, sirap och cocos i en gryta på svag värme.
Blanda ner rice krispies och vaniljsocker. 
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Smält chokladen och pensla ut på kakan.
Ställ kallt och skär i rutor när chokladen har stelnat.